Risici & forholdsregler

Som det første vil jeg starte med at sige, at dette håndværk udføres på levende væv. Der er stor forskel på, at udføre et stykke håndværk på et “dødt væv” fremfor levende væv eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup.

Der er mange faktorer der spiller ind, når man deponerer pigment under huden og det kommer i kontakt med levende celler.  Derfor er det også vigtigt, at du som kunde, er informeret og har forståelse for de risici og faktorer som gør sig gældende ved Permanent Makeup.

Inden behandlingen vil du altid blive bedt om at udfylde et helbredsskema, netop for at vi bedst muligt kan forberede os og vejlede dig omkring behandlingen og det efterfølgende behandlingsforløb. Vi gennemgår skemaet med dig, og udfra dine oplysninger, kan vi bedre forberede os på, hvordan din hud evt. vil reagere under behandlingen, samt vide om der kan være risici  for komplikationer. Dette vil du blive informeret om, inden vi starter behandlingen, så du har mulighed for, at fravælge behandlingen.

Efter gennemgåelse af helbredsskemaet, analyserer vi altid din hudtype, og evt. hudtilstande, og kan derefter bedre rådgive dig omkring forventede resultat og holdbarhed. Opmåling og design tegnes, og godkendes af kunden. Derefter vælger vi vores farve, udfra kundens underliggende hudtone (kold/varm), hvilket pigment der vil egne sig bedst, og hele pænest op. Vi har alle forskellige undertoner, og der er derfor ikke en farve, som trækker ens op på nogen. Denne analyse laver vi, for at undgå misfarvede bryn eller læber efter behandlingen, og du kan derfor heller ikke forvente at få samme resultat af farve, som eksempelvis din veninde eller søster.

Jeg vil dog understrege at ALLE pigmenter til permanent makeup falmer med tiden, som det er “lavet” til at gøre, da Permanent makeup ikke skal holde resten af livet, som en rigtig tatovering. Derfor vil eksempelvis brynfarver oftes trække rødligt eller gråligt op med tiden, hvis de ikke friskes op som anbefalet. Dette er fuldstændigt normalt, og kan meget nemt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis du ikke længere ønske at have permanent makeup, så stopper man naturligvis bare med at få frisket det op, men man må derefter så også affinde sig med, at det falmer over tid, og ved permanent makeup af bryn, kan have denne rødlige eller grålige undertone i en periode, indtil farven er forsvundet helt. Du kan altid vælge at tegne op med makeup, så den falmede farve ikke ses.

Vi anbefaler som udgangspunkt en opfriskning af bryn indenfor et år, og opfriskning af læber og eyeliner ca. hvert 2. år. Dette afhænger dog af hudtype, livsstil osv. og er skrevet udfra gennemsnittet. Ved en opfriskning af farven (indenfor den anbefalede tid), vil vi stadig kunne se designet/faconen, fra første behandling, og det er derfor heller ikke en ligeså omfattende behandling, som første gang. Prisen for en opfriskning vil således også være billigere, og behandlingstiden være kortere.

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde, oplever man at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnåes. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og videre behandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risici.